اگر نگاه به تاریخ جامعه بشری بیندازیم پدیده خشونت پیشینه یکساله وده ساله نه ،بلکه صد ها وشاید هم هزاران ساله باشد که زنان بیشترین قربانیان خشونت ها میباشند.
قبل از ظهور اسلام اعراب دختران را زنده به گور دفن می کردند،این اسلام بود که برای زنان در جوامع بشری حقوق و کرامت انسانی بخشید.در برخی از جوامع بشری به شمول افغانستان رسم و رواج های ناپسند جامعه است که، زمینه سازمشکلات برای زنان در هرزمان و مکان بوده است.
به باور کاشناسان اجتماعی خشونت های فزیکی ولفظی با زنان در خانواده ها ریشه درعدم آگاهی ازحقوق زنان از دیدگاه دین مبین اسلام ،رسم و رواج های نا پسند ، فقر و اقتصاد ضعیف ، سنت های ناپسند حاکم در جامعه و غیره سبب شده است تا زنان همواره از حقوق خود محروم بمانند.
اکثرآ این نوع خشونت ها فضای خوب خانواده ها را خراب ساخته و از لحاظ روحی و روانی زنان بیشتر متضرر میشوند و در نتیجه زنان نمی توانند در آینده فرزندانی سالم به دنیا بیاورند یا به فرزندان خود را بشکل سالم تقدیم جامعه نمایند.
موضوع میز مدور امروزی ما روی همین موضوع که “آیا لت و کوب زنان توسط شوهران شان جایز است یا خیر؟” اختصاص یافته است که چرا هنوزهم زنان مورد لت وکوب در خانواده ها قرار می گیرند، مشکلات ،عوامل . راه های حل آن چیست، دین مقدس اسلام لت و کوب زنان را جایز می داند و چه حقوقی برای زنان قائل شده است این موضوع را اینجا در استدیو رادیوکندز به بحث میگیریم.
در این بحث رادیویی محترم مولوی محمد یعقوب صابری عالم دین، محترم آغا امیر ناصری بزرگ قومی در کندز و محترم ذبیدالله سیرت جامعه شناس و استاد در یکی از پوهنتون های خصوصی در ولایت کندز دعوت شده اند تا پیرامون این موضوع بحث و تبادل نظر نمایند.