یک بنیاد خیریه در هرات با ایجاد یک مکتب، برای حدود یک‌هزار کودک کارگر و بی‌سرپرست، فرصت آموزش رایگان فراهم ساخته است.
به گفته مسوولان این بنیاد خیریه، کودکان دختر و پسر به‌گونه‌ی مشترک در این مکتب آموزش می‌بینند که تمام هزینه آموزش شان از سوی این نهاد پرداخت می‌شود.
این مکتب که اکنون تا صنف ششم به کودکان آموزش می‌دهد، به گفته مسوولان این بنیاد، در آینده این مکتب به لیسه ارتقا میابد.
فیض‌احمد خوافی مسوول بنیاد خیریه درباره این مکتب گفت: «کودکان یتیم و بی سرپناه را در این پروسه گرفته‌ایم، خصوصن کودکانی که روی جاده‌ها و چهارراهی‌ها دست به گدایی یا کار می‌زنند، آنان را جمع‌آوری و شامل این مکتب ساخته‌ایم. امیدوار هستم که روزی شاهد باشیم که در هیچ جای افغانستان بچه افغان سر چهارراه ایستاد نباشد. ما تلاش می‌کنیم که این پروسه را به سایر ولایت‌ها نیز توسعه بدهیم.»
محمد یونس مهمند معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کشور که در این مراسم حاضر بود، گفت: «سکتور خصوصی افغانستان معتقد است که چطور بتوانیم در سکتور تعلیم و تربیه پیشرفت به وجود بیاوریم. ما اگر فابریکه احداث می‌کنیم، وقتی که هواپیما درست می‌کنیم و وقتی که بانک‌داری داشته باشیم، ما مجبور و مکلف به فراگیری تعلیم و تربیه هستیم.»
در کنار آموزش در این مکتب، به کودکان شامل در این مکت دوره‌های فن و حرفه نیز راه‌اندازی می‌شود.
مجتبی یکی از دانش‌آموزان به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «من آرزو دارم که در آینده داکتر شوم تا به افراد نادار کمک کنم و هم‌چنان بتوانیم در آینده به وطن خود یک فرد مفید باشیم.»
محمداکرام یکی دیگر از دانش‌آموزان گفت: «می‌خواهم که در آینده یک داکتر شوم تا به مریضان در کشور کمک کنم.»
جاوید چهارده ساله که از صبح تا شام در جاده‌های شهر هرات کفش رنگ می‌کند، نان‌آور خانواده خود است و تاکنون مکتب نرفته است. او گفته که درس خواندن برایش یک رویا است.
جاوید به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «من روزانه کفش رنگ می‌کنم. پول نیست که مکتب بروم و درس بخوانم.»
مسوولان این بنیاد خیریه افزوده‌اند که در آینده به چهار هزار کودک کارگر و بی‌سرپرست، در این مکتب فرصت آموزش رایگان فرهم می‌سازند.
بر بنیاد آمارها، نزدیک به ده‌هزار کودک کارگر در جاده‌های شهر هرات کار می‌کنند. به گفته مسوولان محلی، بیشتر این کودکان به علت ناداری از رفتن به مکتب محروم هستند.

Share.